Hani hoş görü, barış, kardeşlik söz konusu olduğunda cümleye başlarlar ya… “Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli….”
İşte ben 3 Nisan 1979 tarihinde bu ulu insanlardan Hacı Bektaş Veli’nin topraklarında, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde doğdum.
İlk okulu Hacıbektaş Cuhmuriyet İlkokulunda okudum. (O zamanlar eğitim sistemi yılda on kez değişmezdi. İlköğretim okulları yoktu.)
Geri kalan zorunlu ve bana kalmış eğitimlerimi Hacıbektaş, İzmir ve Ankara’da tamamladım.
Üniversiteden sonra mali müşavir oldum. Bu mesleği hiç yapmadım. Hayatımda boşu boşuna harcanmış yılların başında bu serüven geliyor. “Kardeşim sen sanatçı ruhlu bir insansın, şiir yaz, beste yap, sevdiğin başka işlerle uğraş” diye kendi kendime çok söylendim, tabii ki mali müşavir olduktan sonra… Keşke daha önce söylenmiş olsaydım.
Müzik serüvenim ortaokul döneminde başladı. Kimilerin röportajlarda anlattığı gibi öyle 2-3 yaşlarında müziğe başlamış değilim. 6 yaşımdan bile toplasanız 6 günü ya hatırlarım ya hatırlamam. İnsan 2 yaşında müziğe nasıl başlar onu da zaten anlamış değilim.
Müzikle tanışmam bağlama ile oldu. İlk sazım, eskilerde çamaşır yıkanırken kullandıkları tokaç gibi bir şeydi. Şimdiki öğrenciler gibi mobilya görünümünde bir sazla başlamadım yani.
İki ay kadar nota dersi aldım. Müzikle ilgili olarak aldığım tek eğitim bu oldu. Ancak Arif Sağ’lar, Musa Eroğlu’lar ve diğer ustalar yirmi dört saat kasetleriyle bana ders verdiler. Karşıma geçip bir şeyler anlatmasalar da ben anlayabileceğim kadarını anlamaya çalıştım. İleri geri sardıra sardıra az kaset eskitmedim.
Lise dönemlerinden itibaren şiirler karalamaya başladım. O dönemler, yazdıklarımdan çok buruşturup attıklarım vardır.
Lisenin son yıllarında bağlama dersleri vermeye başladım. 17 yaşında birisi, 70 yaşında birisine ders verir mi demeyin, oluyormuş. Öğretirken çok şey öğrendim. Geceli gündüzlü çalışarak eksiklerimi kapatmaya çalıştım. Dinledim, araştırdım, yapmaya çalıştım….
Çeşitli müzik gruplarında bağlama çaldım, söyledim… Grup müziği de bana çok şey öğretti. Çok sesli ve çok enstrümanlı müzikle ilgili pek çok eksiğimi tamamladı.
1996 yılında başlayan müzik öğretmenliğim halen devam ediyor. Sadece yirmi yılı geçtiğimi söyleyeyim. (Devlet nazarında resmi olarak bir müzik öğretmeni sayılmasam da, pek çok müzik öğretmeni olmuş, konservatuvar bitirmiş öğrencim oldu.)
Ankara’da pek çok eğitim kurumunda dersler verdim. Daha sonra da 2010 yılında Alanya’ya yerleşerek kendi müzik merkezimi açtım.
Bu süreç içerisinde bağlamanın yanına pek çok enstrüman kardeş geldi. Keman, ud, yan flüt, ney, kabak kemane, şan metotları hazırladım.
Şiirler yazdım, besteler yaptım. Sürekli bir şeyler üretmeye çalıştım. Halen de elime bir kalem geçtikçe yazmaya devam ediyorum.
Lise yıllarından sonra yazılım ve bilgisayarla da uğraşmaya başladım. Başlarda kendi branşım olan müzik için uygulamalar yazdım. Bunlardan birisi olan www.notalik.com halen yayında. PC ve mobil cihazlar için halen uygulamalar geliştiriyorum. Bu işi de en az şiir, müzik kadar seviyorum. Bu alanda da üretiyorum çünkü. Yazılımla ilgili üretimlerime www.ydbteknoloji.com web sitemden ulaşabilirsiniz.
Elektroniğe karşı da her zaman bir ilgim oldu. Mikroişlemciler ve yazılım bilgimi birleştirerek insan hayatını kolaylaştıracak ürünler geliştirmeye çalışıyorum.
Can sıkıcı bir biyografi olsun istemedim. O yüzden bu dili kullandım. Bu cümleye kadar okuyabildiyseniz ne mutlu bana…
Benimle ilgili daha fazla bilgiyi web sitem olan www.devrimbozdag.com adresinde bulabilirsiniz…
Yorumladığım Eserler
Türkü Formundaki Söz ve Bestelerim
Özgün Formdaki Söz ve Bestelerim